ZNECITLIVĚLÝ ŽALUD NEOBŘEZANÉHO KLUKA ANEBO PŘÍLIŠ CITLIVÝ ŽALUD KLUKA OBŘEZANÉHO

  Ahoj kluci!
 
  V posledních měsících jsem dostával e-maily, ve kterých mi jak obřezaní tak neobřezaní kluci a muži pokládali otázky a byli znejistění, protože slyšeli a četli rozporuplné věci ohledně obřízky. Někteří také proto, že měli strach, že musí být obřezáni. Nejmladší tazatel měl právě jedenáct let. Některé z otázek bych rád tlumočil, samozřejmě bez uvedení skutečného jména dotyčného kluka. Je samozřejmé, že ti kluci ode mě dostali vyčepávající odpovědi.
 

      Dnes se mne zeptal šestnáctiletý Justus 

   "Byl jsem jako dítě nebo jako miminko obřezán a nemohu si na to vzpomenout. Teď jsem měl poprvé pohlavní styk se svou přítelkyní a nějak jsem téměř nic necítil. Opravdu jsem se dost namáhal a můj penis byl pořád tvrdý a měl jsem dokonce ejakulaci... Může to být kvůli obřízce a co mám dělat?"
 
   Na upřesnění mě ještě vyprávěl, že jeho žalud "vypadá jinak" než u jeho neobřezaných kamarádů a někdy ani při onanii moc necítí, i když mu "vystříkne semeno".
 

     Milý Juste!

 
   To, že při pohlavním styku, přesto že máš erekci a ztuhlý penis  a málo cítíš, může souviset s obřízkou. Je to tím, že je tvůj žalud už dlouhou dobu bez ochrany nekrytý, takže moc necítíš, ani když onanuješ. V tvém případě to bylo možná i z nejistoty, protože to bylo poprvé. Pokud by to byl ten důvod, tak by takový problém neměl nastávat při onanii.
 
  Jaké mohou být důsledky obřízky penisu a s tou spojené problémy u sexuálních pocitů kluků a mužů, si můžeš přečíst v odstavci: "Obřízka je vrahem touhy."
 
  Mnohem důležitější  je však pro tebe a ostatní postižené kluky to, co s tím můžeš dělat:
 

       Vyhněte se dalšímu znecitlování vašeho žaludu!

   1) Můžeš svůj žalud pravidelně zvlhčovat pomocí různých vhodných krémů. Denní krémování by se mělo stát běžnou součástí tvé denní intimní hygieny.
 
   2) Můžeš zkusit, pokud máš ještě zbytek předkožky ji během dlouhého časového období opatrně natahovat dopředu na žalud a tak ji prodloužit. Masti jako je například Bepanthen tento proces účinné podporují.
ko
   3) Můžeš během dne nosit umělou předkožku (senslip). Vypadá jako kondom. Natáhne se to přes žalud, a tak je špička penisu chráněna před odíráním a jinými nepříznivými vlivy přírodního prostředí a to způsobí, že se původní povrch sliznice žaludu postupně zase zregeneruje a popřípadě obnoví a tak bude zase žalud vlhčí a citlivější.
 

     Věnuj hodně času sexu a onanii!

 
                      
 
   Obřezaným klukům zůstává k fyzické sexuální stimulaci pouze jen žalud a v lepším případě stále ještě existující uzdička na spodní straně žaludu. Často tito kluci hlásí, že obřízková jizva, zadní okraj žaludu a místo, kde byla dříve uzdička jsou mnohem citlivější než samotný povrch žaludu. Pocitový zážitek, který se může rovnat intaktnímu penisu, se mnohdy může přiblížit pouze stimulací těchto zbytků, ale úplně ho dosáhnout nemůže.
 
   Pokud chceš dosáhnout co nejsilnějšího zážitku, tak tomu věnuj spoustu času. Sex není výkonostní sport a ty nemusíš nikomu dokazovat, že se ti to podařilo zvádnout do dvou minut. Čim déle trvá fáze stimulace, předehra, mazlení, vzájemné prozkoumávání, tím více se naplní genitálie krví a tím je pak intenzivnější výsledný pocit, jak před orgasmem, tak během orgasmu. Tak zkus vyšponovat ten pocit, co to nejdéle jde, vyvrcholení co nejvíce oddálit a co nejvíce si užít té hry.
Ostatně tak budeš mít u holky lepší šanci, než když ji jako hřebec do dvou minut vybušíš, vystříkneš a v zápětí usneš.
 

      Vyzkoušej různé druhy maziv!

   Obřezaným klukům chybí možnost, jak se stimulovat pomocí jemné a pružné předkožky. Tření, hlazení a masírování tvého holého žaludu může být po chvíli nepříjemné, během pohlavního styku to platí i pro partnerku.
 
   Maziva mohou alespoň částečně nahradit hladké klouzání předkožky. Mimoto bys měl neustále rozlišovat, jestli to mazivo chceš použít k pohlavnímu styku nebo k onanii.
 

        PRO SEBEUSPOKOJOVÁNÍ ( MASTURBACE, ONANIE)

   K tomu nepotřebuješ kupovat nic drahého. V každé drogerii dostaneš dětské nebo tělové mléko, nejlépe s vitamínem E, olivový olej nebo bambucké máslo. Dětské výrobky jsou velmi bezpečné, protože jsou velmi pečlivě testovány na kompaktibilitu s kůží. Další pleťové vody by měly být vhodné pro suchou nebo citlivou pokožku, jak je to na obalu.
 
   Dobrá a levná alternativa je též lékárenská vazelína.
 
   Samozřejmě můžeš také získat profesionální maziva prostřednictvím internetu. Ujisti se, aby ti je dodavatel poslal v neutrálním balení, jinak budou tví rodiče hned vědět, co je uvnitř.
 
   Masturbační maziva na bázi silikonu jsou dobrá, protože zůstávají hodně dlouho vláčná.
 
   Ve vodě rozpustná maziva jsou opravdu šetrná k pokožce, ale po nějaké době začnou lepit, když se voda v nich začne odpařovat.
 

         ZÁBAVA PRO PÁR - POHLAVNÍ STYK (VAGINÁRNÍ NEBO ANÁLNÍ) NEBO ORÁLNÍ SEX.

 
   Pleťové vody nejsou vhodné pro pohlavní styk. Také silikonové lubrikanty jsou problematické, protože některé holky nesnášejí jejich složky v pochvě. Takže je spíše lepší použít ve vodě rozpustný lubrikant. Je-li vaše přítelkyně dostatečně vlhká, tak zůstane mazivo na rozdíl od onanie dloho vláčné.
 
   Masážní oleje jsou dobré pro sexuální praktiky, při nichž nedochází k pronikání penisu a také pro erotické masáže partnera. V těle (vagina, anus) nemají ty oleje co pohledávat, protože jsou vynikající živnou půdou pro bakterie a houby.
 
   Vazelína a oleje nejsou vhodné pro bezpečný sex, protože mohou poškodit kondomy, které se mohou roztrhnout nebo mohou sklouznout.
 
   Nejlevnější, protože jsou úplně zadarmo, jsou sliny.
 

   Projíždění těla - nauč se vnímavosti a nauč se vědomě vychutnávat své pocity!

   Vnímavost se nazývá stav, při kterém něčemu věnujeme zvláštní pozornost. Lehni si nahý na zem a pohodlně se rozlož na zádech, představ si, jak světelná vlna projíždí tvé tělo odshora až dolů a zaplavuje tvé tělo jako paprsek skeneru.
 
                     
 
   Části těla, které projíždí skener se pokus cítit jistě a intenzivně; vlasy, hlavu, oči, nos, ústa, krk, paže, ruce, prsty, hrudník, břicho a tak dále. Nakonec se dostaneš ke svým intimním oblastem a budeš cítit své pohlavní orgány a kaďák. Později jdi dále ke špičkám prstů. Roli "skeneru" mohou také převzít tvé prsty nebo prsty tvé přítelkyně....ale jinak, než je tomu na obrázku, ty prsty by měly zpočátku být pryč od penisu.
 

        Praktické cvičení v lepším dotekovém vnímání!

  Už jsi někdy sledoval slepce jak čte?  Čte konečky prstů, kterými vycítí ty nejmenší a velmi blízko sebe položené hrbolky, takzvané Brailovo písmo. Tak můžeš poznat, co se dá vzládat tréninkem.
 
 
                 
 
   Trénuj tedy a můžeš se naučit velmi jemně vnímat a poznávat - nejen tvůj žalud ale všude na genitáliích, šourek, hráz, kaďák, vnitřní stranu stehen, uzdičku, pokud ti zůstala.
 

       Trénuj své pánevní svaly - svaly lásky

 
                         
 
   Zní to zpočátku divně, ale není tomu tak! Svaly pánevního dna kluka jsou totiž důležité pro silný pocit orgasmu během ejakulace. Čím zdravější a silnější jsou svaly pánevního dna, tím je silnější a intenzivnější pocit před a během střiku. Je to velmi jednoducké:
 
   Použij svůj ztopořený penis jako držák pro ručník!
 
   Dej ručník přes něj a zkus ho bez použití rukou samotným penisem stokrát zdvihnout. Zpočátku můžeš začít s menším počtem. Po nějaké době uvidíš, jak tvé svaly zesílily.
 
   Je to příliš těžké?
 
   Tak cvič bez ručníku. To můžeš dělat kdekoliv, aniž by si toho někdo všiml.
 
   Je to příliš snadné?
 
   Pak cvič s mokrým ručníkem?
 

         Aby to někdo špatně nechápal:

   Toto jsou všechno příležitosti pro obřezané kluky a muže, aby co nejvíce vyzískali z toho stavu, který jim byl často vnucen proti jejich vůli! Samozřejmě, že nic z toho neospravedlňuje medicínsky zbytečné obřízky nezletilých kluků ani je nedělá neškodné!
 
   A to je pro dnešek vše. V příštím odstavci to bude  o pohádce, jak se málem stal obětí obřízky čtrnáctiletý Jonáš kvůli předčasné ejakulaci.
 
 
   
 
 



      CO DĚLAT PROTI PŘEDČASNÉ EJAKULACI?

 

      Raději se bavte, než abyste se nechali obříznout!

 
 
               Ahoj kluci
 
   Nyní napíšeme o čtrnáctiletém klukovi, jak už jsem vám minule říkal, o Jonášovi, který je rád proto, že nemá problémy, o kterých jsme minule mluvili. Jeho předkožka je už od první třídy krásně přetahovací a z onanie má den ze dne stále větší radost. Následuje mnoho radostných poskakujících smajlíků.
 
   "Jestli je zdravý jak řípa, tak proč nám piše?" ptal jsem se sám sebe a pak přišla bomba.
 
   Jeho dva kámoši, kteří jsou oba dva obřezaní mu naléhavě radili, aby se taky nechal obřezat, že prý je to dobré proti předčasné ejakulaci.
 
    Jeden úplně zdravý a šťastný kluk - znejistěný touto pohádkou má teď z toho dlouhý nos.
 
    Takže co s touto pohádkou? A co může dělat, když má problémy s velmi rychlou ejakulací?
 
    U většiny kluků přichází ejakulace současně s orgasmem, tedy s pocitem vyvrcholení při pohlavním styku nebo při onanii. Pak už často nic nejde - láhev je prázdná! Zejména v pubertě nebo tak do dvacítky má hodně kluků a mužů problémy s předčasnou ejakulací.
 

       A co je to předčasná ejakulace?

    Předčasné je vše, co vy sami vnímáte, že je velmi brzy, jako například, kdy váš penis ještě není v pochvě, nebo vystříkne po dvou třech pohybech a nemůžete proti tomu nic dělat. Obvykle kluci potřebují tak 2 - 3 minuty do ejakulace. Není však důležité kolik minut je normální a kolik je předčasné. Je důležité, abyste se naučili okamžik své ejakulace sami určit a ovládnout. Jde tedy o ovládání těla!
 
    Při onanii se hodně kluků naučí co nejrychleji se udělat, protože buď mají strach, aby je u toho nikdo nechytil, nebo že věří, že je obzvášt mužné se udělat co nejrychleji. To je ale obrovská chyba, která se pak později může vymstít při pohlavním styku. Holky totiž většinou potřebují více času pro dosažení orgasmu a mimoto jim delší pohlavní styk a onanie přináší mnohem více zábavy. Radostné očekávání trvá déle a je pak mnohem intenzivnější, protože čím déle to trvá, tím více jsou jejich genitálie prokrveny.
 

      Proč se neustále tvrdí, že obřízka pomáhá proti předčasné ejakulaci?

   Při obřízce ztratí kluk svou předkožku a s ní velmi citlivou erotogenní zónu svěho těla. Trvale odkrytý žalud pak vysychá a stává se méně citlivým. To znamená, že klukovi a muži trvá déle, než dosáhne orgasmu a ejakulace. To připadá některým obřezaným klukům jako dobré. Ale celá ta záležitost má několik nebezpečných háčků a rizik:
 
   1) Nikdo nemůže předpovědět, jaké budou jeho pocitové prožitky po obřízce. Jsou kluci, které potom stále pobolívá žalud, nebo jim zůstane natrvalo tak citlivý, že je jim každý dotek nepříjemný, jiní zase naopak necítí skoro vůbec nic a jsou zklamaní.
 
   2) Nikdo nedokáže předpovědět, jak daleko u něho postoupí znecitlivění žaludu po operaci. Žalud totiž vyschne a začne se pokrývat tenkou vrstvou rohovky. Pocitový zážitek se může při pohlavním styku  nebo onanii tak snížit, že pak cití jen opravdu malý prožitek, že pak mají velké potíže dostat orgasmus nebo erekci.
 
   3) Každá obřízka je spojena s riziky jako každá jiná operace: riziko při anestezii, komplikace během operace nebo po ní, bolestivé hojení, nepěkný vzhled, nepěkné jizvy.
 
   Řešit problém předčasné ejakulace nožem nebo skalpelem, může mít ten samý efekt, jako když by někdo chtěl lovit vrabce kanónem.
 
   A teď vám něco poradím:
 
   Existuje mnoho způsobů jak zvládnout problém předčasné ejakulace bez bolesti a bez rizika - a dokonce to může být i zábavné! A jsou to velmi jednoduché možnosti.
 

       "Zvonění" - tahání za šourek

 
                       
 
   Jistě jste si někdy všimli, že těsně před ejakulací přiléhají varlata těsně k tělu a šourek se stáhne a vyšponuje. A právě tomu můžete zabránit.
 
   Chyťte svůj šourek nad varlaty palcem a ukazováčkem a stáhněte si koule opatrně dolů, pryč od těla. Pak by se vaše vzrušení mělo zeslabit.
 
   Nejprve si to vyzkoušejte sami při onanii. Pokud uvidíte, že to zabírá, tak to můžete vyzkoušet i se svou přítelkyní.
 
   Udělejte si z toho hru. To vás přivede na jiné myšlenky a vy nemusíte současně myslet na orgasmus.
 
   Dávejte si pozor na to, abyste obě varlata tahali současně, jinak to může bolet.


       Dr. Faust - squeeze technika

  (záměrně jsem tento nadpis nepřeložil, die Faust znamená pěst, Dr. Faust je známá románová postava, anglické slovo squeeze Mario vysvětluje sám. Redaktor PNVT)
 
                    
 
   Slovo squeeze znamená něco jako zmáčknout, přiškrtit, přitlačit, přiskřípnout. Pomocí této techniky se naučíte lépe poznat a odhadnout "point of no return" - bod, odkud už není návratu. "Point of no return" je časový okamžik, od kterého se už vůbec nedá zadržet ejakulace. Takže před tímto okamžikem musíte přestat se stimulací svého penisu.
 
   Jak to jde? Nejlépe se to zpočátku dá nacvičit při onanii:
 
   1) Pokud máte pocit, že se orgasmus a ejakulace nezadržitelně blíží, pak silně stiskněte penis po dobu několika vteřin a vůbec s ním nepohybujte. Můžete ho také stisknout pouze třemi prsty. Palec mějte na horní straně žaludu a ukazováček s prostředníčkem naproti uzdičce.. Tímto způsobem vytlačíte krev ze žaludu zase do těla. Vyzkoušejte to, co je pro vás osobně nejlepší.
 
   2) Po uvolnění penisu se ho asi tak patnáct a třicet vteřin nedotýkejte a zhluboka dýchejte.
 
   3) Pokud máte vaše vzrušení pod kontrolou tak můžete zase pokračovat až k bodu, kdy je ejakulace nebezpečně blízko a tak dále.....
 
   Pokud jste se to dobře naučili sami na sobě, tak do toho můžete zapojit svoji přítelkyni.
 
   A jak dlouho to dělat? Tak dlouho, jak budete chtít.
 

       Nic nečinit dělá zábavu - metoda stop - start

   Někteří kluci říkají, že tato "hra" je "mučení", ale je to neskutečně příjemné mučení.
 
   Je to podobné jako sqeeze technika.
 
   Nejprve si ve svém myšlení představte stupnici jedna až deset. Bod nula znamená žádné vzrušení zatímco bod deset znamená stav, kdy už se nedá odvrátit ejakulace.
 
   Ať už onanujete nebo máte sex se svou přítelkyní, tak to zastavte pokud jste u bodu pět.
 
   Pokud se vám to nedaří, může vám u toho přítelkyně podržet, až se zase trochu uklidníte a vaše vzrušení máte pod kontrolou.
 
   To cvičení několikrát opakujte a asi tak po patnácti až dvaceti minutách smíte.......
 
   Příště můžete jít na bod šest, později na bod sedm, nikdy však na bod deset. No jo, někdy už......
 
   Tak vidíte:
 
   Nemusí být na vašem penisu nic odříznuto, abyste si ty nejkrásnější pocity co znáte, mohli dlouho a intenzivně vychutnat.
 
                                          
 

     Pro obřezané kluky

 
   Sqeeze technika a metoda stop - start mají ostatně jeden vedlejší efekt:
 
   Skutečnost, že se tato hra samých se sebou nebo při předehře  zřetelně prodlouží, tak budou vaše pohlavní orgány lépe prokrveny, a tak se může stát, že bude váš žalud citlivější než obvykle a ten pocit pak bude intenzivnější a krásnější.
 
   Bavte se!
 

        AU! - PŘECITLIVĚLÝ ŽALUD

   Žalud je vedle vaší vnitřní předkožky vaší nejdůležitější erotogenní zónou. Nikde jinde na těle nejste tak sexuálně vzrušiví, jako když se dotýkáte špičky penisu.

   Povrch zdravého žaludu je růžově jemný, sametově hebký a vlhký. Stejně tak vnitřní plocha předkožky.

   Někteří kluci však mají citlivost těchto "senzitivních antén" tak extrémní, že jejich přímý dotek při sprchování, mytí, onanii a sexu může dokonce bolet.

 

       Co můžete dělat?

                    



  Jako vždy, i tady můžete nejdříve sami jemně vyzkoušet, jak tento  nepříjemný problém dostat pod kontrolu:

   1) Naučte se nosit svou předkožku pravidelně a co nejvíce staženou za žaludem. Z počátku to může být velmi nepříjemné, ale tím, že ji míváte pravidelně a co nejvíce staženou za žaludem, tak to nutí jak nervy na žaludu, tak odpovídající mozková centra, aby se přizpůsobily normálnímu dráždění od okolí. Postupně si zvyknete a pak už vůbec nebudete cítit dotyky na žaludu nebo jeho tření o spodní prádlo jako nepříjemné. Tak si zvykněte při sprchování, koupání, v posteli, nad domácímí úkoly, u televize, u kompu a jindy, kdy je to jen možné, nechávat ve spodním prádle svou předkožku staženou za žaludem.

   2) Pokud nebude zabírat nošení stažené předkožky za žaludem, tak se vědomě se konkrétně dotýkejte. Toto dotýkání vydržte a později vyzkoušejte vydržet záměrné dotýkání tím způsobem, tak že váš odkrytý žalud  opatrně obejmete pěstí a budete ho pevně držet tak dlouho, jak se to jen dá vydržet.

   Je to trochu věcí hlavy. Vědomí, že mohu kdykoliv přestat to vše dělá lehčí a snesitelnější. Nepřestávejte však! Časem se to obvykle zlepší a citlivost vaší špičky bude normalizována.

   3) Snad šálek čaje?

   Pokud to nepomáhá, nemějte strach! Vyzkoušejte, jestli to nebude lepší po koupání v čaji.

   Koupejte penis dvakrát až třikrát denně ve studeném zeleném nebo černém čaji. Tyto čaje obsahují tříslovinu tanin v neškodném množství, které je ale však dostačující pro vaše účely.  Při této čajové koupeli budete penis se staženou předkožkou koupat v šálku čaje, aby se žalud a vnitřní předkožka stali méně citlivé. Efekt však zmizí, když přestanete s koupelemi.

  (Tu musím něco dodat. Čaj je potřeba připravit jinak, než čaj k pití, U čaje k pití se louhuje asi tak pět minut, aby se uvolnil tein, kvůli kterému se čaj pije. Po pěti minutách louhování se však začne uvolňovat tanin, který svou nadměrnou hořkostí kazí chuť čaje. Oproti čaji na pití je však potřeba při přípravě čaje k této koupeli ho nechat louhovat co nejdéle.Redaktor PNVT)

  4) Výzva k důvěře.

  Pokud ani toto nepomáhá, tak byste se měli poradit  s dětským nebo dorostovým lékařem. Ten vám může předepsat znecitlivující mast, která by znecitlivěla žalud a vnitřní předkožku. Zároveň pohovor s lékařem může odhalit, zda má váš problém fyzickou nebo psychickou příčinu.

       Obřezaní kluci

   Také obřezaní kluci někdy mívají výše popsané problémy. Je to pro ně nežádoucí důsledek obřízky. Bez ochranné předkožky to někdy může být velmi nepříjemné. Obřezaní kluci mohou samozřejmě možnosti dvě až tři též vyzkoušet.
 
   Někdy se může stát, že klukům bude kvůli znecitlivění doporučena obřízka. Takové poradenství je však velmi nezodpovědné. Kromě toho, že obřízka je riskatní operace s nepředvídatelnými následky, tak je takto doporučené řešení pouze dočasného  problému zákrokem, který poškozuje tělo, naprosto nepřiměřené. Taková rada je skutečně nepřiměřená, protože jsou k dispozici jemnější metody.
 
   Obřízka by totiž mohla vést k tomu, že žalud nadměrně znecitliví, a pak by už uspokojivý sex ani onanie už nebyly možné anebo by byly silně omezené, jak s tím někteří mají zkušenosti.